Warsaw Home & Contract przełożone na 2021 r.

Stoisko marki Qeeboo na targach Warsaw Home 2019 r.

Warsaw Home & Contract przełożone na 2021 r.

Organizatorzy podjęli decyzję o przesunięciu wydarzenia Warsaw Home & Contract oraz odbywającego się równolegle Warsaw Build na 27-30 października 2021 r.

Banner targów IFFINA 2024 750x109 px

Zmiana terminu ma związek ze światową pandemią koronawirusa wywołującego COVID-2019.  Decyzję podjęto po dokładnej analizie wszystkich okoliczności oraz przychylając się do licznych próśb wystawców targów.

Jak poinformowali organizatorzy wydarzeń, rozważyli oni wszelkie okoliczności przemawiające za i przeciw organizacji targów Warsaw Home & Contract oraz targów Warsaw Build. Rezultatem ich dyskusji jest decyzja o przełożeniu targów na 2021 r.

Wsłuchaliśmy się w liczne głosy z branży i przede wszystkim naszych Wystawców, którzy tworzą te targi. Jesteśmy świadomi, że utrzymująca się pandemia i związane z nią wyjątkowe okoliczności są novum nie tylko dla nas, ale także dla naszych Klientów. Dynamicznie zmieniające się i zaostrzające się przepisy wraz z ograniczeniami dotyczącymi podróży oraz rosnąca liczba potwierdzonych przypadków zakażenia koronawirusem, czynią organizację międzynarodowego wydarzenia niemożliwym. Ograniczenia w przemieszczaniu się dotknęłyby zarówno Wystawców, jak i wpłynęłyby na frekwencję gości z całego świata, którzy odwiedzają targi. Ponadto bezpieczeństwo wszystkich uczestników jest dla nas wartością nadrzędną, dlatego nie możemy pozwolić, aby nasze Targi stały się zagrożeniem dla ludzkiego zdrowia – poinformowali organizatorzy w oficjalnym komunikacie wydanym 24 sierpnia.

Piąta edycja targów Warsaw Home & Contract odbędzie się w dotychczasowej formule, równolegle z targami Warsaw Build. Z pewnością powrót tych wydarzeń w 2021 r. będzie bardzo ważny z punktu biznesowego dla wielu firm z branży wyposażenia i wykończenia wnętrz. Organizatorzy są zdeterminowani, by efektywnie wykorzystać nadchodzący czas na dopracowanie szczegółów i wdrożenie rozwiązań udoskonalających oba wydarzenia.