SICAM dopiero za rok

SICAM dopiero za rok

Kolejne targi we Włoszech zostaną przełożone. Dwunasta edycja SICAM odbędzie się w Pordenone w dniach 12-15 października 2021 r.

Pandemia koronawirusa wywołała ogólnoświatowy kryzys gospodarczy i społeczny. Ograniczenia i niepewność dotykają wszystkich. Biorąc pod uwagę te okoliczności, organizatorzy SICAM postanowili zmienić harmonogram. 12. edycja Międzynarodowej Wystawy Komponentów, Akcesoriów i Półproduktów dla Przemysłu Meblarskiego, pierwotnie planowana w dniach 13-16 października br., została przełożona. Odbędzie się w tym samym czasie i w niezmienionej lokalizacji – od 12 października do 15 października 2021 r. w Pordenone.

Tę decyzję podjęli organizatorzy SICAM głównie ze względu na utrzymujący się impas w handlu światowym. Granice zaczynają się ponownie otwierać, ale z dużymi ograniczeniami i przy zmniejszonej liczbie lotów międzynarodowych. Z kolei plany operacyjne na nadchodzące miesiące są wciąż niepewne

Sektor targowy jest dodatkowo karany z powodu braku środków wsparcia, a także restrykcyjnych przepisów bezpieczeństwa obowiązujących organizatorów i uczestników. Te przepisy nie zawsze są jasne określone w kategoriach odpowiedzialności. Dlatego Exposicam, jako organizator, postanowił nie zwlekać z podjęciem decyzji. By chronić cały segment komponentów i akcesoriów, ustalono, że 12. edycja SICAM rozpocznie się 12 października 2021 r.

Obecna sytuacja gospodarcza i poważne problemy, wywołane przez pandemię na całym świecie, przekonały nas do przełożenia dwunastej edycji SICAM na przyszły rok. Podjęliśmy tę decyzję po wielu starannych rozważaniach – wyjaśnia Carlo Giobbi, organizator imprezy. Myśleliśmy o firmach z branży, już i tak mocno dotkniętych obecną sytuacją. Dla nich będziemy się starać ożywić sezon 2021, który, mamy nadzieję, oznaczać będzie ożywienie przemysłu. Mamy nadzieję, że zobaczymy wszystkich operatorów w Pordenone w październiku 2021 r. Aby dać im możliwość zaprezentowania na rynku swoich produktów najlepiej jak potrafią. Dwunasta edycja SICAM będzie ogromna, międzynarodowa, pełna pomysłów i projektów, podobnie jak poprzednie edycje, w klasycznym „stylu SICAM” i w oparciu o silne relacje biznesowe, które sprawiają, że jest to najważniejsza w sezonie szansa na rozwój dla firm z branży.