Salice w Portugalii

Salice w Portugalii

Salice zdecydowało się wzmocnić swoją obecność na rynku portugalskim poprzez założenie nowej spółki zależnej, będącej w całości jej własnością: Salice Portugal.

Firma przeszła kolejny ważny etap w rozwoju swojej międzynarodowej sieci operacji. Po wielu latach dobrze ugruntowanej działalności handlowej na rynku portugalskim, za pośrednictwem szerokiej sieci lokalnych dystrybutorów, podjęto decyzję o powołaniu spółki Salice Portugal. W ten sposób włoski producent wzmacnia swoją obecność na Półwyspie Iberyjskim.

Salice Portugal, zlokalizowane w Paredes, w dzielnicy Porto, jednym z najważniejszych obszarów przemysłowych i produkcyjnych dla sektora meblarskiego, będzie handlową spółką zależną i centrum logistycznym wspierającym portugalskich klientów w celu zagwarantowania szybkiej obsługi klienta, elastyczności oraz szybkich i terminowych dostaw.

Salice zawsze odznaczało się wrodzoną skłonnością do innowacji, wysoką jakością produktów Made in Italy oraz efektywnością obsługi klienta, zdobytą w 90-letniej historii.

Firma założyła pierwsze dwa oddziały w Niemczech i we Francji w 1971 r. Obecnie Salice z Portugalii szczyci się 10 oddziałami, które są w stanie obsługiwać klientów na całym świecie ze stałym zaangażowaniem i oddaniem.