Co nowego na SICAM 2023?

Branża meblarska czeka na SICAM, na zdjęciu widok na targi SICAM 2022 w Pordenone.

Co nowego na SICAM 2023?

Branża meblarska przygotowuje się do kolejnej wizyty na SICAM w dniach 17-20 października. Lista wystawców i formularz rejestracyjny są już dostępne na stronie internetowej targów.

Banner targów IFFINA 2024 750x109 px

Prawdziwą siłą SICAM jest szczególny format. To przede wszystkim on czyni targi, odbywające się w eleganckim i jednocześnie stonowanym otoczeniu, niepowtarzalnymi. Cechą wyróżniającą wydarzenia w Pordenone jest skuteczność. To właśnie ona sprawia, że udział profesjonalistów z branży meblarskiej z całego świata rośnie z roku na rok. Dlatego każda edycja skupia producentów, dekoratorów wnętrz, architektów i projektantów. Podobnie będzie na SICAM 2023.

Targi w Pordenone – spotkania i zamówienia

Październik to idealny czas na dokonywanie zamówień na kolejny sezon. SICAM prezentuje nowości w zakresie materiałów, wzornictwa i technologii, które pojawią się na kolejnych wiosennych Międzynarodowych Targach Meblowych. W kalendarzu targowym, wypełnionym spotkaniami dla sektora komponentów i akcesoriów, polityka SICAM polega na priorytetowym traktowaniu interesów firm poprzez zawieranie bezpośrednich umów z targami z innych krajów. Wszystko po to, by zachować równowagę funkcjonalną dla rozwoju biznesu pod względem zrównoważenia ekonomicznego i organizacyjnego. Przykładem jest umowa zawarta z organizatorami targów Timber. By terminy nie kolidowały ze sobą, odbędą się one w Tel Awiwie w International Expo Center od 4 do 6 grudnia 2023 roku.

Odnowiony układ SICAM 2023

Na wystawców i odwiedzających targi SICAM 2023 czeka dobra wiadomość. Hala 5 centrum wystawowego w Pordenone będzie większa, z nowymi bezpośrednimi połączeniami z pawilonami 4 i 6 oraz kolejną kawiarnią. 3 tys. m2 dodatkowej powierzchni na stoiska i usługi będzie dostępne w nowej strukturze. Ponadto, wraz z odnowionym układem hali organizatorzy proponują inną trasę zwiedzania. Swój początek będzie ona miała przy centralnym wejściu do Centrum Wystawienniczego.

SICAM 2023 z nową identyfikacją wizualną

Targi SICAM 2023 od niedawna prezentują też nowy wizerunek, ze zmienionym, monochromatycznym logo. Minimalistyczny logotyp występuje w dwóch stylowych kolorach: czarnym lub białym, w zależności od koloru tła, na którym będzie się pojawiał,

Kolejna edycja targów SICAM powróci w październiku, obiecując bogaty harmonogram pełen prezentacji najnowszego wzornictwa i technologii, które zainspirują branżę. W tym momencie na liście wystawców są trzy polskie firmy:

1. GTV Poland Joint-Stock Company,
  2. Laguna Fabryka Okuć,
  3. Schilsner Industry Group.

Dla osób z branży wstęp na targi jest bezpłatny.