Nowy termin „Xylexpo 2020”

Fot. „Xylexpo 2018”

Nowy termin „Xylexpo 2020”

Meblarski-1000-banner-srodtekstowy-750x100-gif-miesiecznik-i-portal-informacyjny-branzy-meblarskiej-biznes-meble-pl

Organizatorzy włoskich targów, które tradycyjnie, odbywają się w cyklu dwuletnim, zazwyczaj w maju, ustalili nowy termin wydarzenia.

Decyzję o przeniesieniu biennale na listopad podjęła Rada Dyrektorów Cepra, operacyjnego ramienia włoskiego stowarzyszenia producentów maszyn i narzędzi do obróbki drewna Acimall, które jest organizatorem targów „Xylexpo”. Pierwotnie targi miały się odbyć w dniach 26-29 maja. Odejście od tradycyjnej majowej daty wynika z zakłóceń spowodowanych pandemią.

To będzie zupełnie inna edycja niż te, do których byliśmy przyzwyczajeni, ale to pozwoli, by cały łańcuch dostaw spotkał się ponownie i spojrzał w przyszłość, która nastąpi po kluczowym wydarzeniu dotyczącym obróbki drewna i technologii produkcji mebli – powiedział Lorenzo Primultini, prezes Acimall.