Nowa marka materaców na polskim rynku

Michał Budzyński, prezes Zarządu CIECH Pianki.

Nowa marka materaców na polskim rynku

SNOOVIO to nowa marka proekologicznych materaców, która powstała na bazie know-how i doświadczenia spółki CIECH Pianki.

SNOOVIO jest marką opartą na autorskim koncepcie produkcyjnym i sprzedażowym. Właśnie rusza ze sprzedażą internetową nowoczesnych i trwałych materaców. Są one wykonane z wysokiej jakości materiałów, wyprodukowanych m.in. z surowców pochodzących z recyklingu. Cechą wyróżniającą markę jest szeroki wachlarz wyboru. Materace dostępne są w trzech kategoriach, producent oferuje wymienność pokrowców oraz możliwość przetestowania materaców w ciągu 100 dni od zakupu. Właśnie rusza kampania promocyjna najnowszych produktów z portfolio lidera rynku pianek PUR – spółki CIECH Pianki, będącej częścią grupy chemicznej CIECH.

Technologia, jakość, komfort

Materace do spania SNOOVIO są wykonane z hipoalergicznego materiału, który minimalizuje ryzyko alergii i reakcji skórnych. Dzięki właściwościom zastosowanych komponentów produkty są oddychające, co zapewnia optymalną cyrkulację powietrza podczas snu. Ponadto, dzięki wykorzystaniu technologii, która zapobiega gromadzeniu się roztoczy oraz bakterii, materace są również łatwe do utrzymania w czystości. Natomiast najwyższa jakość użytych do produkcji materiałów zapewnia doskonałe podparcie dla kręgosłupa i komfortowy sen.

Produkty SNOOVIO są dostępne w różnych opcjach twardości. Część z nich jest również dwustronna – pozwala to na optymalne dopasowanie do preferencji użytkowników i użytkowniczek. Szeroki wybór modeli w trzech liniach: Easy, Premium oraz Exclusive, umożliwia personalizację, a unikalny design sprawia, że najnowszy produkt CIECH Pianki doskonale wpisuje się w różnorodne aranżacje wnętrz. Dodatkowym, praktycznym atutem materaców jest możliwość łatwej wymiany pokrowców.

Należąca do Grupy CIECH, spółka CIECH Pianki to pierwszy polski producent pianek poliuretanowych, który uzyskał certyfikat ISCC Plus, potwierdzający zrównoważone podejście do produkcji, przede wszystkim w zakresie stosowanych surowców.

SNOOVIO to rozwinięcie i przeniesienie na kolejny poziom wieloletniego doświadczenia zespołu CIECH Pianki. Oferujemy materace produkowane z surowców pozyskiwanych ze zrównoważonych źródeł, ale nasze produkty wyróżnia zastosowanie wymiennego pokrowca, a także próżniowe pakowanie oraz łatwość transportu. Dodatkowo, część naszego portfolio to unikalne w skali rynku materace dwustronne. Co ważne, zalety naszych produktów można przetestować w ciągu 100 dni od zakupu – podkreśla Michał Budzyński, prezes Zarządu CIECH Pianki.

Zakres kampanii promocyjnej materaców SNOOVIO z portfolio CIECH pianki

Nowoczesne materace CIECH Pianki są objęte gwarancją door-to-door, a dzięki szybkiej i bezpłatnej dostawie klienci oraz klientki mogą szybko rozpocząć użytkowanie produktu. Producent oferuje również możliwość 100 dni testowania – jeśli wyrób nie będzie w pełni spełniał oczekiwań to istnieje możliwość jego zwrotu. Kampania promująca SNOOVIO wystartowała 25 września br. i potrwa przez kilka kolejnych tygodni. Na przełomie września i października w social mediach marki SNOOVIO pojawią się materiały wideo z udziałem Michała Koterskiego. Komunikując się z konsumentami m.in. za pośrednictwem YouTube’a, Facebooka, Instagrama i Tik Toka, marka zaprezentuje produkty osadzone w historii nawiązującej do jednego z kultowych już filmów pokolenia obecnych 30- i 40-letnich Polaków. Promocyjny materiał wideo można obejrzeć na platformie YouTube.

Filmy reklamowe będzie można obejrzeć w wybranych kinach na terenie całego kraju, zaś w centrach handlowych pojawią się standy z produktami. Dopełnieniem akcji promocyjnej będzie współpraca z wybranymi polskimi influencerami.

CIECH Pianki to jeden z największych producentów pianek poliuretanowych w Polsce. Należący do niego zakład wytwarza pianki elastyczne, a wśród jego odbiorców znajdują się najwięksi producenci mebli i materaców w kraju, a także w Europie. Zarówno fabryka, jak i siedziba CIECH Pianki, znajdują się w Bydgoszczy. Ta zatrudniająca ponad 120 pracowników firma dysponuje mocami produkcyjnymi na poziomie ok. 30 tys. ton pianek rocznie. Od kilku lat notuje też wzrosty przychodów, m.in. dzięki przeprowadzonej optymalizacji procesów oraz inwestycjom w zaplecze magazynowo-logistyczne. Od 2020 roku spółka produkuje również wysokiej jakości maseczki ochronne klasy FFP2 i FFP3, certyfikowane i atestowane w Polsce.