„LUBDOM” przełożony na jesień

Fragment ekspozycji podczas ubiegłorocznej edycji targów „LUBDOM”.

„LUBDOM” przełożony na jesień

Mając na uwadze obecną sytuację związaną z epidemią koronawirusa, organizatorzy poinformowali o zmianie terminu targów „LUBDOM”. Odbędą się one w dniach 2-4 października 2020.

W związku z zagrożeniem epidemiologicznym i w trosce o bezpieczeństwo wystawców, zwiedzających, pracowników oraz mieszkańców regionu Targi Lublin już wcześniej podjęły decyzję o zmianie terminu z 20-22 marca na 15-17 maja. Ze względu na aktualną sytuację, związaną z epidemią koronawirusa, a także złagodzenie obostrzeń, poinformowano o kolejnej zmianie terminu targów. Organizatorzy mają nadzieję, że jesienią spotkanie branży budowlanej w Lublinie podczas 40. edycji targów „LUBDOM” dojdzie do skutku. W wyniku najnowszych ustaleń impreza odbędzie się w dniach 2-4 października 2020.

Jubileuszowa odsłona wydarzenia zakłada spotkanie z ponad 150 wystawcami, pokazy fachowców, prezentacje najnowszych technologii, trendów wnętrzarskich oraz II Lubelski KongresDesignu i Architektury.

Odwiedzający będą mogli zapoznać się z szeroką ofertą wystawców. Swoje usługi zaprezentują przedsiębiorcy z branży budowlanej m.in. dostawcy materiałów i chemii budowlanej, stolarki drzwiowej i okiennej, systemów wykończeniowych, wszelkich instalacji oraz dachów. Nie zabraknie też nowoczesnych rozwiązań związanych z budownictwem pasywnym i ekologicznym, domem inteligentnym, systemami grzewczymi i kominkowymi, bezpieczeństwem domu oraz innowacjami w budownictwie. Wielbiciele ogrodów znajdą na targach ofertę architektury ogrodowej oraz roślin i kwiatów. Szeroki asortyment zaprezentują również firmy z branży wnętrzarskiej m.in. wykonawcy podłóg, producenci armatury, mebli dla domu i biura, oświetlenia, dekoracji, tekstyliów.

Projektanci, architekci oraz pasjonaci designu po raz drugi spotkają się na Lubelskim Kongresie Designu i Architektury, który odbędzie się w ramach targów. Kongres to unikatowa inicjatywa współtworzona przez wiele podmiotów: projektantów, architektów, trenerów, instytucji branżowych, firm komercyjnych. Łączy je jeden cel: stworzenie wydarzenia skupiającego w jednym miejscu wszystkich, którzy są związani z wzornictwem, projektowaniem czy architekturą.

Jak co roku, wspólnie z targami „LUBDOM”, odbędą się Międzynarodowe Targi Obróbki Drewna i Metalu „LUBDREW & METALL” oraz Targi Mieszkań i Nieruchomości.