Kolejne targi odwołane

Targi Formex. Fot. Stockholmsmässan.

Kolejne targi odwołane

W porozumieniu z organizacją branżową PUFF (Presentgrossisternas Företagarförening) zadecydowano o odwołaniu targów Formex. Decyzja ta została podjęta ze względu na kolejną falę COVID-19, wzmocnioną szybką ekspansją wariantu Omicron w Szwecji, jak również w wielu innych krajach. Następne targi Formex odbędą się w dniach 23-26 sierpnia 2022 roku.

Formex to najważniejsze skandynawskie targi dla branży wnętrzarskiej i projektowej. Przez długi czas organizatorzy mieli nadzieję, że targi odbędą się zgodnie z planem w dniach 18-21 stycznia 2022 roku. Powodem odwołania imprezy jest obecna sytuacja pandemiczna i spodziewany przez władze styczniowy szczyt infekcji, który utrudniłby udział w wydarzeniu nordyckim wystawcom i odwiedzającym.

Formex to największe skandynawskie targi i miejsce spotkań dla branży wnętrzarskiej i projektowej, dlatego chcemy zapewnić wszystkim jak najlepsze warunki uczestnictwa. Ponieważ odbywają się one w styczniu są szczególnie dotknięte pandemią. W ścisłym porozumieniu z organizacją branżową PUFF zdecydowaliśmy się odwołać targi i przenieść wszystkie nasze wysiłki na sierpniową edycję Formex – mówi Chicie Lindgren, business area manager Stockholm Design Events w Stockholmsmässan.

Biorąc pod uwagę okoliczności, które są poza naszą kontrolą, w tym spodziewany szczyt rozprzestrzeniania się infekcji w czasie targów, w pierwotnie planowanym terminie, uważamy, że odwołanie ich ma sens. Teraz skupiamy się na wystawie pod koniec lata – oznajmia Stefan Juhlin, dyrektor generalny PUFF.

Cyfrowe targi Formex Talk odbędą się zgodnie z planem 18 stycznia 2022 roku.

Pozostałe targi na terenie Stockholmsmässan odbędą się wiosną 2022 roku według zapowiedzi.

Wybrane wydarzenia związane z designem w Sztokholmie w 2022 roku:

Formex Talks (cyfrowo) 18 stycznia 2022 r.
Sztokholmski Tydzień Designu 7-13 lutego 2022 r.
Stockholm Design & Architecture Talks (cyfrowo) 7-13 lutego 2022 r.
Formex 23-26 sierpnia 2022 r.
Sztokholmski Tydzień Designu sierpień/wrzesień 2022 r.
Stockholm Furniture & Light Fair 6-9 września 2022 r.

Meblarski-1000-banner-srodtekstowy-750x100-gif-miesiecznik-i-portal-informacyjny-branzy-meblarskiej-biznes-meble-pl

Dziękujemy, że jesteś z nami. By otrzymywać od nas aktualne i wartościowe treści ZAPISZ SIĘ DO BEZPŁATNEGO NEWSLETTERA portalu www.biznes.meble.pl