Jakie są wyniki finansowe Forte za I kwartał?

Jakie były wyniki finansowe Forte za I kwartał?

Jakie są wyniki finansowe Forte za I kwartał?

FABRYKI MEBLI FORTE podały wyniki finansowe za I kwartał roku obrotowego obejmującego okres od 1 kwietnia 2024 do 31 marca 2025 roku.

Banner 750x100 px targi CIFF 2024

Od dwóch lat rok obrotowy w Grupie Kapitałowej FABRYKI MEBLI FORTE trwa od 1 kwietnia do 31 marca roku następnego. Najnowsze wyniki finansowe FORTE za I kwartał roku obrotowego obejmują dane za okres 1 kwietnia 2024 – 31 marca 2025 roku.

Zgodnie ze wstępnymi wyliczeniami przybliżona wartość skonsolidowanych przychodów ze sprzedaży Grupy w I kwartale 2024-25 roku wyniosła 251 mln zł. W tej kwocie 41 mln zł stanowiła sprzedaż poza Grupę nadwyżek płyty meblowej wyprodukowanej w fabryce płyty TANNE. Dla porównania rok temu wartość skonsolidowanych przychodów ze sprzedaż wyniosła 264 mln zł (23 mln stanowiła sprzedaż płyty poza Grupę). Oznacza to, że sprzedaż w I kwartale 2024-25 roku była o 5% niższa niż w analogicznym okresie poprzedniego roku.