Enrico Aureli nowym prezesem Acimall

Na zdjęciu, od lewej: Marianna Daschini (ustępująca wiceprezes), Luigi De Vito (ustępujący prezes), Enrico Aureli (prezes Acimall w latach 2023-2026) i Raphaël Prati (wiceprezes Acimall w latach 2023-2026).

Enrico Aureli nowym prezesem Acimall

Stowarzyszenie Włoskich Producentów Maszyn i Narzędzi do Obróbki Drewna – Acimall – 23 czerwca 2023 roku wybrało nowe władze.

Enrico Aureli, wiceprezes SCM Group, został nowym prezesem Acimall na kadencję 2023-2026. Wspierać go będzie Raphaël Prati, dyrektor ds. marketingu i komunikacji w Biesse. Aureli wybrał go na wiceprezesa. Obaj panowie zastąpią Luigiego De Vito, dyrektora generalnego w Scm Group) i Mariannę Daschini (dyrektor zarządzającą w Greda, Mariano Comense). Pełnili oni odpowiednio funkcję prezesa i wiceprezes w latach 2020-2023.

Zgromadzenie Acimall zebrało się w swojej siedzibie w Assago, w prowincji Mediolan, by jednogłośnie zatwierdzić propozycję przedstawioną przez Zarząd.

Kim jest nowy prezes Acimall?

Enrico Aureli to 49-latek, żonaty, ma dwoje dzieci. Ukończył zarządzanie operacyjne na Politechnice Mediolańskiej. Następnie rozpoczął karierę zawodową w Aetna Group (Robopac i Ocme), pełniąc funkcję dyrektora zarządzającego od 2011 roku. Od 2008 roku zasiada w Zarządzie SCM Group, doskonaląc swoje umiejętności w zakresie technologii obróbki drewna. Ponadto jest członkiem zarządu Ucima (włoskiego stowarzyszenia producentów maszyn pakujących), gdzie w latach 2016-2020 pełnił funkcję prezesa.

Po podziękowaniu zgromadzonym za zaufanie, Aureli pogratulował Luigiemu De Vito i całemu Zarządowi za pomyślne poprowadzenie Acimall w ostatnim okresie.

Jestem dumny z reprezentowania branży o tak głębokich korzeniach i wielu osiągnięciach na poziomie krajowym i międzynarodowym – powiedział Aureli, dziękując zgromadzonym przedsiębiorcom. – Cały Zarząd Acimall, wiceprezes Raphaël Prati – któremu chcę podziękować za przyjęcie mojego zaproszenia do podzielenia się ze mną tym wyzwaniem – i ja będziemy nadal pracować w tym samym kierunku, aby zapewnić naszym firmom członkowskim usługi i możliwości działania jako system, ponieważ jest to misja każdego nowoczesnego stowarzyszenia branżowego.