Dział HR JYSK Polska ma nową dyrektor

Daria Lorenc, nowa dyrektor HR JYSK Polska.

Dział HR JYSK Polska ma nową dyrektor

Od 1 czerwca 2024 r. Daria Lorenc objęła funkcję dyrektor HR JYSK Polska. Wcześniej Daria związana była z Jeronimo Martins Polska, właścicielem sieci Biedronka.

1 lipca 2024 r. minął dokładnie miesiąc od dnia, w którym Daria Lorenc objęła stanowisko dyrektor działu HR JYSK Polska. Jej poprzednie miejsce pracy to Jeronimo Martins Polska, czyli właściciel sieci Biedronka.

Kim jest nowa dyrektor HR JYSK Polska?

O Darii Lorenc wiadomo, że posiada wieloletnie doświadczenie w zarządzaniu różnymi obszarami HR. Nieobce jest jej operacyjne wspieranie menedżerów, tworzenie i zarządzanie strategicznymi procesami centralnymi, a także przewodniczenie projektom z obszaru human resources.

Daria Lorenc jest ekspertką w zarządzaniu zmianą, jak również w angażowaniu zespołów w cross funkcyjne przedsięwzięcia. Specjalizuje się także we wdrażaniu nowych rozwiązań HR-owych w organizacji. W poprzednim miejscu pracy wdrożyła między innymi platformę edukacyjną, z której korzystało 80 tys. pracowników. Ponadto wspierała managerów w projektowaniu efektywnych ścieżek rozwoju dla ich zespołów poprzez dobieranie odpowiednich metod szkoleniowych.