Zmiany w Zarządach spółek Paged

Grupa Paged ogłasza zmiany w trzech spółkach: Paged Meble, Paged Pisz i Paged Morąg.

Zmiany w Zarządach spółek Paged

Grupa Paged poinformowała o najnowszych planach. Wśród nich są zmiany na kluczowych stanowiskach zarządzających w trzech spółkach: Paged Meble, Paged Pisz i Paged Morąg.

Banner targów IFFINA 2024 750x109 px

Z dniem 1 czerwca 2023 pracę na stanowisku dyrektora ds. operacyjnych rozpoczął Marek Dec, obejmując funkcję członka Zarządu w spółkach Paged Meble, Paged Pisz oraz Paged Morąg. Do Zarządu Paged Meble, powołano także Piotra Zdrojewskiego, który od 1 września 2023 obejmie w niej stanowisko dyrektora finansowego. Jednocześnie Piotr Zdrojewski rozpocznie pracę jako zastępca dyrektora finansowego w spółkach Paged Pisz i Paged Morąg, aby z dniem 1 września 2023 objąć w nich funkcję członka Zarządu i stanowisko dyrektora finansowego.

Kim są nowi zarządzający w spółkach Paged?

Marek Dec, nowy dyrektor operacyjny i członek Zarządu spółek Paged, ma wieloletnie doświadczenie zdobyte w międzynarodowych firmach z branży e-commerce oraz konsorcjach budowlanych. Zarządzał on projektami, koordynował wdrożenia nowych inwestycji na terenie Europy, projektował i wdrażał nowoczesne metody zarządzania w takich firmach, jak Modivo, Amazon, Toto Construzioni Generali czy Strabag.

Piotr Zdrojewski, nowy dyrektor finansowy i członek Zarządu Paged Meble i przyszły członek Zarządu Paged Pisz i Paged Morąg, ma 30 lat doświadczenia zawodowego w szeroko rozumianym obszarze zarządzania finansami przedsiębiorstw w tym przedsiębiorstw produkcyjnych na różnych etapach ich rozwoju. Działał w różnych sektorach gospodarki w Polsce i poza nią, pracował również w bankowości inwestycyjnej, komercyjnej i strategicznym doradztwie finansowym. Pracował m.in. w takich firmach jak: Citibank, KBC, PwC, Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, spółce stoczniowej Grupy Przemysłowej Baltic.

Grupa Paged skupia się na dalszym rozwoju spółek

Zmiana na kluczowych stanowiskach zarządzających w spółkach Grupy Paged jest jednym z elementów realizacji planów dalszego rozwoju tych spółek, ich potrzeb w zakresie digitalizacji i automatyzacji, odpowiedzi na wymagania rynku w zakresie zrównoważonego rozwoju i innowacji – powiedział Daniel Ścigała, Przewodniczący Rad Nadzorczych spółek Paged Meble, Paged Pisz i Paged Morąg. – Jesteśmy jednym z największych producentów sklejek i krzeseł drewnianych w Europie, a nasz plan zakłada dalsze umacnianie pozycji rynkowej i budowanie nowych przewag. Przykładem takiego działania jest chociażby planowane na 14 czerwca 2023 r., nowego Centrum Badań i Rozwoju Paged LabTech w Piszu, które jest jedynym takim ośrodkiem badawczym w Polsce.

Nowi zarządzający Marek Dec oraz Piotr Zdrojewski, zastępują odchodzących Krzysztofa Moraczewskiego oraz Marka Bednarza na stanowiskach dyrektora operacyjnego oraz dyrektora finansowego odpowiednio z dniem 1 czerwca 2023 oraz 1 września 2023.

Paged otwiera centrum badawczo-rozwojowe

Założony ponad 90 lat temu Paged jest obecnie jednym z pięciu największych producentów sklejki i trzecim największym producentem krzeseł drewnianych w Unii Europejskiej. Zatrudnia ponad 2 tys. osób i posiada łącznie siedem zakładów produkcyjnych w Polsce i Estonii. Oferuje innowacyjne rozwiązania i produkty, które znajdują zastosowanie w wielu branżach, takich jak: projektowanie wnętrz i wyposażenie wnętrz, budownictwo, transport i opakowania na blisko osiemdziesięciu rynkach na całym świecie.

Od 2019 roku Paged rozwija i wdraża innowacje technologiczne i produktowe w oparciu o unikalne kompetencje własnego centrum badawczo-rozwojowego Paged LabTech.

Spółki należące do Paged to Paged Pisz, Paged Morąg, Paged Eesti, Paged Trade, Paged Meble, Paged LabTech, Paged Deutschland oraz BUK Ltd. to część Grupy Thumos, prywatnego, polskiej grupy przemysłowo-inwestycyjnej.