Warsaw Home & Contract 2021: widzimy się!

Warsaw Home 2019. Fot. Tomasz Markowski.

Warsaw Home & Contract 2021: widzimy się!

Po dwuletniej przerwie powracają targi Warsaw Home & Contract. Piąta edycja odbędzie się w dniach 27-30 października, a jednym z wystawców jest BIZNES.meble.pl.

W 2019 roku na 120 tys. m2 powierzchni wystawienniczej swoje produkty prezentowało 665 wystawców. Jaka będzie piąta edycja wydarzenia organizowanego w Ptak Warsaw Expo, po raz pierwszy pod nazwą Warsaw Home & Contract, przekonamy się już niebawem. W ocenie skali tegorocznej odsłony z pewnością pomoże aktualna Lista wystawców.

Do kogo skierowane jest wydarzenie?

W przestrzeni Warsaw Home & Contract tradycyjnie spotkają się m.in. handlowcy, dystrybutorzy, architekci, projektanci, przedstawiciele branży nieruchomości i HoReCa, a także pasjonaci designu. Wpisuje się to w wyznaczony już kierunek dynamicznego rozwoju wydarzenia, które skierowane jest do zarówno do polskich i zagranicznych producentów, właścicieli sklepów, jak również architektów i projektantów wnętrz, a także klientów indywidualnych, stanowiąc dla wszystkich uczestników wygodną platformę biznesową. Siła oddziaływania Ptak Warsaw Expo rośnie z roku na rok – to obecnie najbardziej dynamicznie rozwijający się ośrodek targowy w Europie, który łączy wschodnich i zachodnich przedsiębiorców.

Jaki będzie podział tematyczny?

Z aktualnie dostępnej listy wystawców wynika następujący podział na hale:

W pawilonie C:

Textile

Light

W pawilonie D:

Kitchen

Component

W pawilonie E:

Selected Design

Ideas

Poland Design Festival

W pawilonie F:

Selected Furniture

Strefa Build w pawilonach E, F, C, D

We wrześniu wystartowała także platforma sprzedażowa online desho, która uzupełnia i rozwija asortyment targowy, zapraszając do współpracy także producentów, którzy nie znaleźli się w gronie wystawców.

Jakie wydarzenia będą towarzyszyły Warsaw Home & Contract?

Na tegorocznej edycji nie zabraknie  sceny Design Forum.

Warsaw Home & Contract 2021 to również powrót wystawy IDEAS, która zadebiutowała podczas ostatniej edycji w 2019 roku. Odbywająca się pod patronatem Kasi Ptak, ponownie zaprezentuje koncepty obiecujących architektów i projektantów, którzy zyskają szansę na nawiązanie relacji biznesowych oraz rozwój kariery.

Wydarzeniem towarzyszącym będzie także Poland Design Festival, którego nadrzędnym celem jest promocja polskiego designu – innowacyjnych marek mniej i bardziej znanych projektantów, a także manufaktur.

Podczas targów 2021 odbędzie się również archiDAY – seria wydarzeń branżowych dla architektów, projektantów i dekoratorów wnętrz.

Miesięcznik BIZNES.meble.pl na targach Warsaw Home & Contract

Targi Warsaw Home & Contract odbywają się pod patronatem medialnym miesięcznika BIZNES.meble.pl.

Przez wszystkie cztery targowe dni – od środy do soboty w pawilonie F1.10, na stoisku BIZNES.meble.pl – dostępne będą najnowsze wydania miesięcznika, w tym premierowo – wydanie listopadowe. Zapraszamy do rozmów przy kawie!