Warsaw Home & Contract 2021: widzimy się!

Warsaw Home 2019. Fot. Tomasz Markowski.

Warsaw Home & Contract 2021: widzimy się!

Meblarski-1000-banner-srodtekstowy-750x100-gif-miesiecznik-i-portal-informacyjny-branzy-meblarskiej-biznes-meble-pl

W 2019 roku na 120 tys. m kw. powierzchni wystawienniczej swoje produkty prezentowało 665 wystawców.

Jaka będzie piąta edycja wydarzenia organizowanego w Ptak Warsaw Expo, po raz pierwszy pod nazwą Warsaw Home & Contract, przekonamy się już niebawem. W ocenie skali tegorocznej odsłony z pewnością pomoże aktualna Lista wystawców.

Do kogo skierowane jest wydarzenie?

W przestrzeni Warsaw Home & Contract tradycyjnie spotkają się m.in. handlowcy, dystrybutorzy, architekci, projektanci, przedstawiciele branży nieruchomości i HoReCa, a także pasjonaci designu. Wpisuje się to w wyznaczony już kierunek dynamicznego rozwoju wydarzenia, które skierowane jest do zarówno do polskich i zagranicznych producentów, właścicieli sklepów, jak również architektów i projektantów wnętrz, a także klientów indywidualnych, stanowiąc dla wszystkich uczestników wygodną platformę biznesową. Siła oddziaływania Ptak Warsaw Expo rośnie z roku na rok – to obecnie najbardziej dynamicznie rozwijający się ośrodek targowy w Europie, który łączy wschodnich i zachodnich przedsiębiorców.

Jaki będzie podział tematyczny?

Z aktualnie dostępnej listy wystawców wynika następujący podział na hale:

W pawilonie C:

Textile

Light

W pawilonie D:

Kitchen

Component

W pawilonie E:

Selected Design

Ideas

Poland Design Festival

W pawilonie F:

Selected Furniture

Strefa Build w pawilonach E, F, C, D

We wrześniu wystartowała także platforma sprzedażowa online desho, która uzupełnia i rozwija asortyment targowy, zapraszając do współpracy także producentów, którzy nie znaleźli się w gronie wystawców.

Jakie wydarzenia będą towarzyszyły Warsaw Home & Contract?

Na tegorocznej edycji Warsaw Home & Contract nie zabraknie  sceny Design Forum.

Warsaw Home & Contract 2021 to również powrót wystawy IDEAS, która zadebiutowała podczas ostatniej edycji w 2019 roku. Odbywająca się pod patronatem Kasi Ptak, ponownie zaprezentuje koncepty obiecujących architektów i projektantów, którzy zyskają szansę na nawiązanie relacji biznesowych oraz rozwój kariery.

Wydarzeniem towarzyszącym będzie także Poland Design Festival, którego nadrzędnym celem jest promocja polskiego designu – innowacyjnych marek mniej i bardziej znanych projektantów, a także manufaktur.

Podczas Warsaw Home & Contract 2021 odbędzie się również archiDAY – seria wydarzeń branżowych dla architektów, projektantów i dekoratorów wnętrz.

Miesięcznik „BIZNES.meble.pl” na targach Warsaw Home & Contract

Targi Warsaw Home & Contract odbywają się pod patronatem medialnym miesięcznika „BIZNES.meble.pl”.

Przez wszystkie cztery targowe dni – od środy do soboty w pawilonie F1.10, na stoisku BIZNES.meble.pl – dostępne będą najnowsze wydania miesięcznika, w tym premierowo – wydanie listopadowe. Zapraszamy do rozmów przy kawie!

Dziękujemy, że jesteś z nami. By otrzymywać od nas aktualne i wartościowe treści ZAPISZ SIĘ DO BEZPŁATNEGO NEWSLETTERA portalu www.biznes.meble.pl

Od 2016 roku Warszawa osiągnęła to, co nie udało się chociażby Berlinowi, czyli zorganizowanie największej wnętrzarskiej imprezy targowej w Europie Centralnej i Wschodniej, która stanowi łącznik pomiędzy Zachodem a Wschodem. Uczestnicy poprzedniej edycji wiedzą już także, że aby spotkać tuzy branży wnętrzarskiej i poznać najciekawszych twórców, nie trzeba wybierać się na targi w innych krajach.

Do kogo skierowane jest wydarzenie?

W jakiej formule odbędą się targi?

Tegoroczne Warsaw Home & Contract wyróżniają się na tle podobnych międzynarodowych wydarzeń, ponieważ jako jedyne odbywają się w standardowej formule. Będą to największe targi meblowe i wnętrzarskie w Europie w 2021 roku. Z oficjalnych informacji wynika, że do tej pory swój udział w nich potwierdziło blisko 500 wystawców, a także około 30 tysięcy odwiedzających.

Jaki podział tematyczny proponują organizatorzy?

Warsaw Home & Contract niezmiennie stawiają na rozwój – piąta edycja targów odbędzie się na rekordowej powierzchni wystawienniczej 145 tys. m kw. W tym roku wystawcy mogą również liczyć na specjalne pakiety obejmujące zakup i wykonanie stoiska z wykorzystaniem innowacyjnego systemu zabudowy MDF. Oprócz tego wystartowała platforma sprzedażowa online desho, która uzupełnia i rozwija asortyment targowy, zapraszając do współpracy także producentów, którzy nie znaleźli się w gronie wystawców.

Obecny plan zakłada organizację targów w sześciu halach Ptak Warsaw Expo. W ramach wydarzenia odbędzie się 5 tematycznych imprez targowych: Warsaw Home Furniture (Selected Furniture i Selected Design), Warsaw Home Textile, Warsaw Home Light, Warsaw Home Kitchen oraz Warsaw Home Build dla wystawców z branży budowlanej, wykończeniowej, a także łazienkowej i instalacyjnej.

Jakie wydarzenia będą towarzyszyły Warsaw Home & Contract?

Na tegorocznej edycji Warsaw Home & Contract nie zabraknie również sceny Design Forum, na której wystąpią gwiazdy branży wnętrzarskiej z całego świata. Dzięki temu wydarzenie tradycyjnie zostanie wzbogacone o cenny aspekt merytoryczny – spotkania, rozmowy, prelekcje, prezentacje i warsztaty z udziałem specjalistów. Warto przypomnieć, że w 2019 roku na scenie wystąpili: Karim Rashid, Marcus Fairs (Dezeen.com), Stefan Diez, Christophe Pillet, Richard Hutten, Matteo Cibic, Luca Nichetto, Matti Klenell, Cate & Nelson, Jaime Beriestain, Daniel Shavn, studio deFORM czy David Trubridge.

Ostatnim wydarzeniem towarzyszącym będzie Poland Design Festival, którego nadrzędnym celem jest promocja polskiego designu – innowacyjnych marek mniej i bardziej znanych projektantów, a także manufaktur.

Tegoroczne Warsaw Home & Contract należy do grona tych międzynarodowych wydarzeń, które postawiły na standardową formułę. Organizatorzy zapowiadają, że będą to jedne z większych targów meblowych i wnętrzarskich w Europie w 2021 roku.

Do kogo adresowane jest wydarzenie?

W dniach 27-30 października 2021 roku w Nadarzynie spotkają się m.in. handlowcy, dystrybutorzy, architekci, projektanci, przedstawiciele branży nieruchomości i HoReCa, a także pasjonaci designu. Wpisuje się to w wyznaczony już kierunek dynamicznego rozwoju wydarzenia, które skierowane jest do zarówno do polskich i zagranicznych producentów, właścicieli sklepów, jak również architektów i projektantów wnętrz, a także klientów indywidualnych, stanowiąc dla wszystkich uczestników wygodną platformę biznesową. Ptak Warsaw Expo to obecnie najbardziej dynamicznie rozwijający się ośrodek targowy w Europie, który łączy wschodnich i zachodnich przedsiębiorców.