Salone del Mobile traci lidera

Claudio Luti rezygnuje z funkcji prezesa Salone del Mobile.

Salone del Mobile traci lidera

Claudio Luti zrezygnował z funkcji prezesa Salone del Mobile.Milano, tym samym organizacja wydarzenia stanęła pod znakiem zapytania. Czy targi w Mediolanie odbędą się we wrześniu 2021 roku?

Claudio Luti poinformował Zarząd Federlegno Arredo Eventi o rezygnacji z funkcji prezesa Salone del Mobile.Milano. Nie podjęto jeszcze żadnych decyzji co do organizacji Salone del Mobile.Milano 2021. W ciągu kilku dni Zarząd spółki zbierze się, aby omówić wszystkie plany na przyszłość.

Salone del Mobile.Milano 2021 pod znakiem zapytania

To wiadomość, która spadła jak grom z jasnego nieba po długim okresie niepewności związanym z terminem 60. edycji Salone del Mobile.Milano, który został ogłoszony w listopadzie ubiegłego roku, po tym jak zaplanowane na kwiecień targi musiały zostać odwołane z powodu pandemii.

O odejściu wieloletniego lidera, twarzy targów w Mediolanie, poinformował w krótkiej notatce, rozesłanej 23 kwietnia 2021 roku Claudio Feltrin, prezes Federlegno Arredo Eventi. Według włoskich mediów decyzja ta jest podyktowana tym, że wiele firm meblarskich wyraziło wątpliwości odnośnie udziału we wrześniowych targach.

Już raz Claudio Luti, od 1988 roku CEO włoskiej marki Kartell, zrezygnował ze stanowiska prezesa targów w Mediolanie. Miało to miejsce w 2014 roku. Czy tym razem jest to ostateczna decyzja?