IKEA – od 60 lat w Polsce

IKEA w Polsce, 60-lecie IKEA.

IKEA – od 60 lat w Polsce

Kto może wyruszyć w podróż pełną wspomnień? Dzięki tej wyjątkowej wystawie – każdy. Jej cel to przybliżenie historii współpracy szwedzkiej marki z polskimi firmami oraz przedstawienie planów na kolejne lata.

Kiedy i gdzie można zobaczyć wystawę IKEA?

Koncern, choć pochodzi ze Szwecji, tworzona jest w dużej mierze w Polsce. Nasz kraj to drugi co do wielkości producent mebli IKEA na świecie. Sprzedaż, otwieranie kolejnych sklepów, zarządzanie centrami handlowymi, a nawet produkcja własnej, zielonej energii stanowią zaledwie część działań, jakie przez ostatnie lata IKEA miała okazję prowadzić w kraju nad Wisłą.

ZOBACZ TAKŻE: Nowy sklep IKEA w Polsce otwarty

banner-przewodnik-architekta-300x250

Firma postanowiła świętować rocznicę wraz z tymi, którzy ją tworzą – klientami, pracownikami, interesariuszami oraz wszystkimi zainteresowanymi jej działalnością. Z tego powodu od 31 maja do 20 czerwca na parterze galerii Wola Park w Warszawie, przy ul. Górczewskiej 124, otwarta jest ekspozycja, która przybliża historię IKEA, jej zrównoważony rozwój i plany odnośnie przyszłej współpracy z Polską.

Co znajduje się na wystawie IKEA?

Na wystawie tuż obok fotela Strandmon oraz stolika Lack – produkowanych w Polsce, stoi król dróg lat 90. – pomarańczowy, legendarny Fiat 126p. To idealna okazja do zrobienia sobie niepowtarzalnego zdjęcia na tle pierwszego sklepu IKEA w Polsce z tym kultowym autem.

Zaaranżowana przestrzeń w stylu vintage została stworzona z dostępnych produktów IKEA oraz dodatków, które pochodzą z przeszłości. Połączenie miękkich, płynnych linii z ulubionymi kolorami, dobrze dobranymi meblami, pozwala stworzyć nowoczesny wystrój z nostalgiczną nutą.

W ramach akcji od 17 czerwca dostępna będzie wirtualna część wystawy w formie wideo. Film zostanie zrealizowany we współpracy ze znanym twórcą internetowym, blogerem, filmowcem i reżyserem – Martinem Stankiewiczem.