Zmiany na górze Grupy Pfleiderer

Dr Frank Hermann awansował na stanowisko CEO Grupy Pfleiderer

Zmiany na górze Grupy Pfleiderer

Z dniem 1 listopada 2022 roku dr Frank Hermann awansował na stanowisko CEO Grupy Pfleiderer.

O zmianach na najważniejszych stanowiskach w Grupie branża została poinformowana w październiku. Dr Frank Herrmann, wcześniej pełniący funkcję COO w Grupie Pfleiderer, objął fotel CEO, przejmując to stanowisko od Borisa Gorella, który zrezygnował z tej funkcji, by poświęcić się innym zadaniom. Dr Boris Gorella nadal będzie wspierać doradczo polską spółkę-córkę Silekol.

Miguel Kohlmann, prezes Zarządu Pfleiderer, powiedział: Chciałbym podziękować Borisowi Gorelli za jego wkład w ciągu ostatnich dwóch lat, podczas których firma osiągnąła rekordowe wyniki. Cieszymy się na współpracę z nim w charakterze doradcy w Silekol. Po czym dodał: Jestem przekonany, że Frank Herrmann i zespół zarządzający będą kontynuować wspaniały rozwój Pfleiderera w branży i przeprowadzą firmę przez obecne, pełne wyzwań środowisko rynkowe, wzmacniając ją i obierając kurs na wzrostow.

Z kolei Boris Gorella powiedział: Chciałbym podziękować zespołowi zarządzającemu, naszym akcjonariuszom i Miguelowi Kohlmann za silne wsparcie w rozwijaniu firmy do miejsca, w którym jesteśmy dzisiaj. To wspaniała firma i jestem dumny, że mogłem przyczynić się do jej rozwoju. Jestem przekonany, że Pfleiderer będzie się nadal rozwijał i prosperował pod kierownictwem Franka.

Dr Frank Hermann skomentował: Dziękuję Miguelowi i naszym inwestorom za ich zaufanie i bardzo się cieszę na współpracę z całym zespołem Pfleiderer, której celem będzie przeniesienie firmy na kolejny poziom.