Salone del Mobile 2021 [UPDATE]

Salone del Mobile.Milano. iSaloni. Targi w Mediolanie.

Salone del Mobile 2021 [UPDATE]

Meblarski-1000-banner-srodtekstowy-750x100-gif-miesiecznik-i-portal-informacyjny-branzy-meblarskiej-biznes-meble-pl

Wydany 29 kwietnia komunikat nie pozostawia wątpliwości. Organizatorzy potwierdzają, że targi w Mediolanie odbędą się we wrześniu. Zapowiadają, że będzie to innowacyjna, kultowa i wyjątkowa edycja.

Salone del Mobile jako zupełnie nowe wydarzenie

59. edycja Salone del Mobile.Milano odbędzie się w dniach 5-10 września 2021 roku. Zgodnie z zapowiedziami organizatorów będzie to zupełnie nowe wydarzenie, skupiające się na promowaniu najnowszych produktów, technologii i projektów.

Po konstruktywnej debacie wewnętrznej i wnikliwemu przyjrzeniu się planom, które pojawiły się w ciągu ostatnich kilku tygodni, konsultacje Zarządu FederlegnoArredo zakończyły się jednomyślnym głosowaniem i zgodą co do tego, że mocne strony targów to ich wartości historyczne i symboliczne, zarówno dotychczasowe, jak i przyszłe. Kolejne kroki, które zostaną podjęte przy organizacji wrześniowej edycji będą spójne z programem ożywienia włoskiej gospodarki. Podczas zebrania przeanalizowano oczekiwania zarówno profesjonalistów, jak i ogółu społeczeństwa, nie tylko we Włoszech, ale na całym świecie.