„Meble Polska 2020” wg miesięcznika „BIZNES meble.pl”

„Meble Polska 2020” wg miesięcznika „BIZNES meble.pl”

Największe kontraktacje meblowe w Europie, targi Meble Polska 2020” odwiedziły tysiące kupców meblowych z aż 69 krajów. Międzynarodowy charakter wydarzenia mogło przysłonić tylko widmokoronawirusa wywołującego COVID-19, czego efektem była nieco mniejsza frekwencja w drugiej części targów, szczególnie ostatniego dnia. Tegoroczna edycja była kolejnym etapem strategii „Go global”, realizowanej przez Grupę MTP w ramach targów „Meble Polska”. Jednym z elementów globalnej kampanii promocyjnej była organizacja w tym roku na targach „Meble Polska” dorocznego Walnego Zgromadzenia członków elitarnego Międzynarodowego Stowarzyszenia Wydawnictw Meblowych (IAFP – International Alliance of Furnishing Publications), zrzeszającego najlepsze magazyny i portale tej branży z całego świata. Od września ub.r. w tym prestiżowym gronie znalazła się również Polska, reprezentowana przez miesięcznik „BIZNES meble.pl”. Na zaproszenie Grupy MTP w Poznaniu gościli dziennikarze między innymi z Singapuru, Meksyku, Indii, Stanów Zjednoczonych, Rosji, Rumunii, Turcji, Niemiec czy Bułgarii.

Targi „Home Decor” pozwoliły poznać nowości wiodących dostawców tkanin do przemysłu meblarskiego. Materiały prezentowane w Poznaniu były bezpieczne, łatwe w czyszczeniu, a ich estetyka stała na bardzo wysokim poziomie.

Pytania postawione przez „Arena Design” na długo pozostaną aktualne. Organizatorzy, jak i wystawcy tego wydarzenia zachęcali do tego, by zwolnić, wejść w dialog, znaleźć nowe style życia, tworzenia i produkcji, pomyśleć o wartościowych i sprawdzonych rozwiązaniach sprzyjających środowisku.

Pełne relacje z targów opublikowane zostały w najnowszym, kwietniowym wydaniu miesięcznika „BINZES meble.pl:

Znajdą w nim Państwo:

– raport: meble w czasach zarazy

– analizę – Rok 2020 wyzwaniem dla meblarzy

– relację z targów „Meble Polska 2020”

– światowe media na targach „Meble Polska”

– rozmowę z Artemem Vasilievem, prezesem International Alliance of Furnishing Publications (IAFP)

tkaniny na targach „Home Decor”

– „Arena Design” pod hasłem „Slowness”

– Globalne impulsy „Ambiente”

– temat wydania: strefa dzienna

– 15. urodziny Zamku Cieszyn