Fuzja dwóch globalnych marek zakończona

Herman Miller showroom at 251 Park Avenue South. Fot. Herman Miller.

Fuzja dwóch globalnych marek zakończona

Herman Miller ogłosił, że po sfinalizowaniu przejęcia marki Knoll, firma będzie funkcjonować jako MillerKnoll.

Herman Miller i Knoll będą występowały jako odrębne marki w ramach MillerKnoll.

Nowy model operacyjny MillerKnoll ma wzmocnić pozycję firmy.

banner-przewodnik-architekta-300x250
"Jesteśmy podekscytowani mogąc przedstawić MillerKnoll, kolektyw dynamicznych marek, które wspólnie projektują świat, w którym żyjemy", powiedział Andi Owen, Prezes i Dyrektor Generalny MillerKnoll. "Nasza branża i świat w ogóle szybko się zmienia. Design jest sposobem w jaki wyobrażamy sobie i kształtujemy lepszą przyszłość. Łącząc się razem, zdefiniujemy i poprowadzimy tę transformację, podobnie jak inne transformacje w naszej historii."
Jesteśmy podekscytowani mogąc przedstawić MillerKnoll, kolektyw dynamicznych marek, które wspólnie projektują świat, w którym żyjemy – powiedziała Andi Owen, prezes i dyrektor generalna MillerKnoll. – Nasza branża i świat szybko się zmieniają. Design jest sposobem, w jaki wyobrażamy sobie i kształtujemy lepszą przyszłość. Łącząc się zdefiniujemy i poprowadzimy tę transformację, podobnie jak inne transformacje w naszej historii.

Na jakich warunkach doszło do fuzji?

Amerykańska marka meblowa Herman Miller zakończyła proces przejęcia firmy Knoll za 1,8 miliarda dolarów i zmieniła nazwę nowej grupy na MillerKnoll. Zakup marki Knoll został sfinalizowany w drugiej połowie lipca 2021 roku, po zatwierdzeniu przez akcjonariuszy obu firm na specjalnych spotkaniach.

Podczas gdy Herman Miller będzie teraz używać nazwy korporacyjnej MillerKnoll, nazwy Herman Miller i Knoll pozostaną jako odrębne marki, podobnie jak jej spółki zależne, w tym Hay, Maharam, Muuto i Design Within Reach. Firma poinformowała, że wykorzystując swoje portfolio będzie chciała katalizować transformację przestrzeni domowych i biurowych.

Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami, na czele MillerKnoll stanęła dotychczasowa prezes i CEO Herman Miller – Andi Owen. Dodatkowo firma będzie kierowana przez światowej klasy zespół wykonawczy składający się z liderów zarówno z Herman Miller, jak i Knoll.

Jakie są plany MillerKnoll?

Po zamknięciu transakcji,
MillerKnoll będzie:
– Katalizuje transformację domu i biura poprzez zjednoczone portfolio komplementarnych marek.
marek.
– Wspierać i rozwijać istniejące kanały sprzedaży detalicznej, jak również badać nowe pomysły i innowacje biznesowe, aby zapewnić, że spełniają one oczekiwania klientów.
innowacje biznesowe, aby zapewnić najwyższy poziom jakości produkcji, sprzedaży i obsługi klienta oraz doświadczenia użytkownika.
obsługi klienta oraz doświadczenia użytkownika.

Technologia, marketing, strategia, finanse, zasoby ludzkie i prawo.
– Zapewnić wzrost i rentowność firmy w USA i na świecie, utrzymując silną
własności marki, aby zachować i pielęgnować istotę marek w połączonym portfolio firmy, które obejmuje
Portfolio firmy obejmuje marki Herman Miller i Knoll.

Przetłumaczono z www.DeepL.com/Translator (wersja darmowa)
Po zamknięciu transakcji MillerKnoll zamierza:
– przyśpieszyć transformację domu i biura poprzez zjednoczone portfolio komplementarnych marek;
– wspierać i rozwijać istniejące kanały sprzedaży detalicznej, jak również badać nowe pomysły i innowacje biznesowe, aby zapewnić najwyższy poziom jakości produkcji, sprzedaży i obsługi klienta oraz doświadczenia użytkownika;
– dbać o wzrost i rentowność firmy w USA i na świecie, zachowując i pielęgnując istotę marek w połączonym portfolio firmy.

Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami, MillerKnoll będzie kierowany przez Prezesa i CEO Herman Miller, Andi Owen. Dodatkowo
Owen, połączona firma będzie kierowana przez światowej klasy zespół wykonawczy składający się z liderów zarówno z Herman Miller jak i Knoll.
Jesteśmy grupą ludzi i marek kierujących się wspólną wizją, wspólnymi wartościami i niezłomnym zaangażowaniem w projektowanie – powiedziała Andi Owen. – Jako MillerKnoll, będziemy motywować i inspirować się nawzajem do wprowadzania innowacji i projektowania przyszłości dla wszystkich miejsc, w których toczy się życie.

"Jesteśmy grupą ludzi i marek kierujących się wspólną wizją, wspólnymi wartościami i niezłomnym zaangażowaniem w projektowanie" – powiedział Owen. "Jako MillerKnoll, będziemy popychać i inspirować się nawzajem do wprowadzania innowacji i projektowania przyszłości dla wszystkich miejsc, w których toczy się życie".

Owen jest kontynuatorem CEO i prezesem z HermanMiller, podczas gdy prezes i dyrektor generalny Knoll, Andrew Cogan, opuścił firmę wraz z zamknięciem przejęcia.

Przetłumaczono z www.DeepL.com/Translator (wersja darmowa)Firma zapowiedziała również, że będzie organizować swoje globalne operacje tak, aby zespoły obsługiwały całe przedsiębiorstwo, co oznacza, że prawdopodobnie dojdzie do redukcji etatów. Będzie to miało wpływ na obszary, w tym produkcję, cyfrowe, technologiczne, marketingowe, strategiczne, finansowe, zasoby ludzkie i prawne.
Przetłumaczono z www.DeepL.com/Translator (wersja darmowa)