Domoteka online: wsparcie najemców i nowe propozycje dla klientów

Domoteka online: wsparcie najemców i nowe propozycje dla klientów

Asortyment najemców Domoteki przestał być dostępny w tradycyjnej sprzedaży, dlatego znaleźli się oni w bardzo trudnym położeniu. W związku z tym Domoteka podjęła szereg działań, które mają służyć dla nich wsparciem. Dostosowanie się do nowych warunków to także ukłon w stronę klientów, którzy uzyskali m.in. łatwą możliwość kontaktu online. Specjalnie dla nich przygotowano też teksty poradnikowe na nowo powstałym blogu, które będą stale uzupełniane. Na początek czekają artykuły na temat Home Office – jak urządzić domowe biuro oraz Sypialnia – najprzyjemniejsza przestrzeń w domu. Blog dostępny jest pod adresem: https://domoteka.pl/domoteka-blog/

Porady online dla klientów

Centrum wyposażenia wnętrz Domoteka zmieniło sposób funkcjonowania, dlatego obecnie kluczowe jest wykorzystanie potencjału internetu. Klienci mogą zdalnie kontaktować się z najemcami i ekspertami z wybranych salonów, a także korzystać tą drogą z ich porad m.in. w zakresie doboru idealnych mebli oraz wyposażenia wnętrz. Na stronie internetowej Domoteki znajduje się lista salonów pracujących w nowym trybie, a także zbiór linków do wszystkich placówek oferujących sprzedaż online. Szczegóły można znaleźć tutaj: https://domoteka.pl/praca-zdalna/

Zdalne narzędzia 3D

W zakresie wsparcia klientów w zakupach online uruchomiono też specjalne narzędzie 3D – proste i funkcjonalne, które pozwala się wcielić w rolę projektanta wnętrz. Meble z oferty centrum wyposażenia wnętrz można łatwo włączyć w aranżację domu bądź biura i zobaczyć, jak prezentuje się w danej przestrzeni oraz czy pasuje do niej kolorystycznie. Wystarczy tylko wejść na stronę Domoteki i wybrać produkt. Opcja ta obejmuje meble z czterech kategorii: stoliki, kanapy, fotele, łóżka. Narzędzie 3D jest dostępne na telefonach z systemami Android (Google Play), Android (China) oraz iOS.

Oprócz tego klienci mogą wybrać się na wirtualny spacer po Domotece oraz wybranych salonach. https://domoteka.pl/strefa-3d/