Co dalej z eksportem drewna z Polski?

kiedy ograniczony zostanie eksport drewna z Polski

Co dalej z eksportem drewna z Polski?

Jak poinformowała Ogólnopolska Izba Gospodarcza Producentów Mebli, 26 października doszło do spotkania organizacji branżowych, m.in OIGPM, z Edwardem Siarką, sekretarzem stanu w Ministerstwie Klimatu i Środowiska oraz Józefem Kubicą, p.o. dyrektora generalnym Lasów Państwowych i dyrektorami RDLP.

O czym dyskutowano?

Głównym tematem rozmów była obecna sytuacja rynkowa. Szczególną uwagę zwrócono na potrzebę opracowania rozwiązań, które ograniczyłyby działalność firm zajmujących się skupowaniem polskiego drewna i sprzedawaniem go za granicę. Według wstępnych informacji, jakie uzyskała OIGPM, ma zostać powołany międzyresortowy zespół ekspercki, który odpowiedzialny byłby za wypracowanie odpowiednich propozycji.