2021 rokiem jubileuszy producentów mebli

W 2011 r. firma Meble Wójcik obchodziła ćwierćwiecze działalności, w tym – świętuje jubileusz 35-lecia.

2021 rokiem jubileuszy producentów mebli

Meblarski-1000-banner-srodtekstowy-750x100-gif-miesiecznik-i-portal-informacyjny-branzy-meblarskiej-biznes-meble-pl

30 lat temu, w 1991 r., na początku polskich przemian gospodarczych rozpoczęły działalność firmy Black Red White – jeden z potentatów w branży, a także Profim – jeden z największych nie tylko w Polsce, ale też w Europie producentów krzeseł i foteli biurowych.

W 2021 r. 30-lecie istnienia świętują również m.in. Complet Chmielewscy, Gabi-Jerczyńscy, Gała Meble, HM Helvetia Meble, Spółka Meblowa KAM, Maro czy Meble Olejnikowski.

Z kolei 25-te urodziny będą obchodziły takie firmy, jak firmy Benix i Deftrans, 20 lat skończy Gala Collezione, a 15 lat – firmy Meble Marzenie i Stolarz Lempert.

Dłuższą działalność mają za sobą Meble Wójcik – w 2021 r. przypada 35-lecie działalności tej firmy. Jednak prawdziwymi nestorami wśród polskich producentów mebliFabryka Mebli Okrętowych Famos, która w tym roku świętuje 65-lecie istnienia. Rekordzistami w tym gronie są firmy, których tradycje sięgają 1881 r. – Fameg i Paged.

Na 2021 rok zapowiedziane są również obchody jubileuszu 60-lecia IKEA w Polsce.