Podziel się:

Poszerzamy kompetencje pod okiem ekspertów HoReCa

17-02-2020
Do schowka
Oferta ponad 300 wystawców z 20 krajów, druga sesja cyklu szkoleniowego Profesjonalny Menedżer Restauracji, warsztaty „Efektywny hotel - od koncepcji do sukcesu”, a także konkursy i pokazy, w których organizację angażują się znani ze szklanego ekranu mistrzowie – to propozycje 24. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro i 13. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel. Te najważniejsze w Polsce wydarzenia branży HoReCa odbędą się już 25-27 marca 2020 r.

Na gości EuroGastro i WorldHotel obok kompleksowej oferty targowej, czeka niezwykle ciekawy i bogaty merytorycznie program edukacyjno-szkoleniowy. Dla tych, którzy chcieliby poszerzyć wiedzę w zakresie ekonomii, zarządzania restauracją i personelem, marketingu, a także obsługi klienta w lokalu gastronomicznym przygotowano program „Profesjonalny Menedżer Restauracji”. Uczestnicy dwudniowego szkolenia będą mogli poznać trendy w gastronomii i mechanizmy rynkowe, które wpływają na sukces lokalu gastronomicznego. Prelegenci podzielą się doświadczeniami dotyczącymi organizacji eventów w restauracji i efektywnej współpracy z klientem biznesowym. Doradzą, jak skutecznie komunikować lokal w mediach społecznościowych. Eksperci podpowiedzą, jak utrzymać ponadprzeciętny serwis w obsłudze, rozmawiać z niezadowolonym klientem oraz zdradzą zasady postępowania w sytuacjach kryzysowych. Na szkoleniu poruszone zostaną również zagadnienia związane z prawnymi aspektami zarządzania personelem, budowania zespołu oraz zwiększania zysków, dzięki wykorzystaniu cech i zalet wchodzących na rynek pracy pokoleń. Więcej informacji o drugiej edycji programu, a także o warunkach uczestnictwa można znaleźć na stronie: profesjonalnymenedzerrestauracji.pl.

 

Ważny punkt programu targów stanowić będą również warsztaty „Efektywny hotel - od koncepcji do sukcesu”. Ich zakres tematyczny koncentruje się na pomocy dla inwestora i omawianiu profesjonalnego poprowadzenia procesu inwestycyjnego. Uczestnicy będą również mogli pogłębić swoją wiedzę dotyczącą przygotowania hotelu do otwarcia i wprowadzenia go na rynek oraz optymalizacji zysków. Każde z czterech spotkań kierowane jest zarówno do doświadczonych, jak i początkujących hotelarzy. Prowadzić je będą uznani inwestorzy, konsultanci i praktycy branży. Omówią chronologicznie poszczególne etapy życia projektu, zaczynając od stworzenia przemyślanej koncepcji budowy lub transformacji hotelu, przez fazy realizacji projektu i przygotowania obiektu do rozpoczęcia działalności, aż po zapewnienie mu niezbędnego know-how dla efektywnego funkcjonowania. W programie targów znajdą się również konferencje i szkolenia propagujące aktualnie istotne trendy, takie jak ograniczanie marnotrawstwa żywności w gastronomii zgodnie z zasadą zero waste oraz zmianę nawyków żywieniowych i otwarcia na kuchnię opartą o produkty roślinne.

 

Inspirujące pokazy i konkursy

 

Podnoszeniu kwalifikacji służą również prestiżowe, a jednocześnie bardzo widowiskowe konkursy i pokazy, w których organizację angażują się znani ze szklanego ekranu mistrzowie. Theo Vafidis propagować będzie tradycyjne potrawy i produkty z południowego krańca Półwyspu Bałkańskiego podczas Festiwalu Kuchni Greckiej. Robert Sowa z innymi wybitnymi szefami kuchni wyłoni najbardziej obiecujących, młodych adeptów sztuki podczas zawodów Kulinarny Talent. Jerzy Pasikowski wraz z Nestle Professional zorganizują International CHEF Culinary Cup dla doświadczonych kucharzy z Polski i zagranicy. Jarek Walczyk, prezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni przygotował konkurs Smart Cuisine – dania dietetyczne, gdzie w szranki staną mistrzowie kulinarni, którym przyświeca idea smacznego i zdrowego gotowania. Andrzej Bryk, Szef Kuchni pięciogwiazdkowego hotelu Renaissance Warsaw Airport zaprezentuje pokaz gotowania dań ze starych, polskich receptur w nowoczesnym wydaniu; opowie także o tym, czym charakteryzuje się kuchnia hoteli przylotniskowych. Paweł Mieszała zorganizuje Debic Pastry Cup, konkurs dla szefów cukierni. W jego trakcie zostaną zaprezentowane słodkie i słone odsłony wyśmienitych dań, wykonane przez mistrzów z całej Europy. Marcin Szachowicz przygotuje pokazy „Naturalny wybór roślinnych mięsożerców”. Nowością podczas EuroGastro będzie wydarzenie zorganizowane przez Giancarlo Russo wraz z firmą Winterhalter Piazza Italia – kuchnia włoska bez barier, gdzie zaplanowano między innymi live cooking z udziałem mistrzów kulinarnych oraz gwiazd telewizyjnych.

 

Kompleksowa oferta dla gastronomii i hotelarstwa

 

Targi EuroGastro i WorldHotel to doskonałe miejsce do zapoznania się z ofertą rynku – nowościami i sprawdzonymi rozwiązaniami niezbędnymi do prowadzenia biznesu gastronomicznego i hotelarskiego. Wystawcy zaprezentują propozycje obejmujące wyposażenie zaplecza kuchennego, np.: piece konwekcyjno-parowe, maszyny i urządzenia gastronomiczne, filtry do wody, rozwiązania wentylacyjne, grzewcze i chłodnicze, a także ofertę dla cukiernictwa, lodziarstwa i piekarstwa. Na stoiskach znajdą się produkty i półprodukty spożywcze dla wszystkich sektorów, napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz kawy i herbaty. Pokazane zostaną również meble restauracyjne, sprzęt cateringowy czy akcesoria dla HoReCa.

W części WorldHotel wystawcy przedstawią pełen asortyment dla obiektów noclegowych i konferencyjnych o różnym standardzie. Począwszy od wyposażenia, poprzez galanterię hotelową nadającą charakter wnętrzom, odpowiednio zaprojektowaną odzież dla pracowników, po środki czystości. Uzupełnienie powyższej oferty dla nowoczesnego obiektu noclegowego stanowią systemy, rozwiązania telekomunikacyjne i zabezpieczenia, a także oferta infrastruktury rekreacyjnej spa i wellness.

 

24. Targi EuroGastro i 13. Targi WorldHotel odbędą się 25-27 marca br. w Nadarzynie, Hala F, Al. Katowicka 62

 

Więcej informacji: eurogastro.com.pl.

Podziel się:

Zobacz także

Dodaj komentarz
Dodaj komentarz
Autor:*
Masz konto?
E-mail:
Tytuł:*
Treść:*

Przepisz tekst wpisany w cudzysłowie:

Najczęściej czytane

  • Branża meblarska vs. COVID-19
    W czterech pismach skierowanych do: Andrzeja Dudy, Prezydenta RP, Mateusza Morawieckiego, Premiera Rządu RP, Jadwigi Emilewicz, Minister Rozwoju i Pawła Borysa, Prezesa Polskiego Funduszu Rozwoju, zaproponowano rozwiązania konieczne dla utrzymania nie tylko miejsc pracy w przemyśle meblarskim,...
  • Branża w walce z koronawirusem
    Polskie firmy z branży meblarskiej udowadniają, że nieobca jest im społeczna odpowiedzialność. Pomoc przybiera różne formy: od wsparcia finansowego poprzez produkcję maseczek ochronnych, po gotowość udostępnienia powierzchni targowych na szpitale polowe. Milion złotych na walkę...
  • Koronawirus atakuje branżę...
    W dniach 24-25 marca br. B+R Studio we współpracy z Ogólnopolską Izbą Gospodarczą Producentów Mebli przeprowadziło wstępną ankietę wśród firm branży meblarskiej. W badaniu wzięło udział 15 podmiotów z grupy dużych, średnich i małych. Analizując...
  • „Meble Polska 2020” -...
    W ostatnich latach targi Meble Polska odbywały się w marcu, kiedy w Azji trwa prawdziwy maraton targowy chętnie odwiedzany przez kupców meblowych. Z uwagi na rosnące znaczenie poznańskiej imprezy na arenie międzynarodowej i liczne głosy wystawców Grupa MTP – organizator...
  • Czy tarcza wystarczy, by...
    Brak rządowego wsparcia dla branży doprowadzi do tego, że w ciągu kilku najbliższych miesięcy wiele fabryk mebli i sieci handlowych znajdzie się w gigantycznych kłopotach, a niektóre będą musiały ogłosić upadłość. Oznacza to nie tylko problemy dla gospodarki, w tym spadek PKB...
  • Stawiamy na jakość i ekologię
    Trwałość i niezawodność w kuchni Jako społeczeństwo wciąż uczymy się świadomości ekologicznej i inwestycji w dobrej jakości sprzęty kuchenne. Choć wciąż jesteśmy na początku drogi i nadal mamy wiele lekcji do zrobienia, wygląda na to, że idziemy w dobrym kierunku. Coraz więcej...
  • Salone del Mobile.Milano...
    Decyzja o odroczeniu została podjęta przez Zarząd Salone del Mobile.Milano w świetle trwającej pandemii koronawirusa, która rozprzestrzenia się niemal w każdym kraju na świecie. Sytuacja, która doprowadziła do pierwotnej zmiany daty z kwietnia na czerwiec, ogłoszonej 25...
  • Zdrowy mikroklimat w Twoim domu
    Świeże powietrze a stężenie CO2 W dzisiejszych czasach tak wiele mówi się o CO2 w kontekście ocieplania się klimatu. Zapominamy jednak, że jest to przede wszystkim gaz, który wydalamy w procesie oddychania, a jego zbyt wysokie stężenie w szczelnym pomieszczeniu może grozić...
  • Łódź Design Festival...
    Zespół Łódź Design Festival poinformował: „Z rozwagą i ostrożnością obserwujemy rozwój sytuacji związanej z rozprzestrzenianiem się nowego koronawirusa SARS-Cov-2 w Polsce i za granicą. Stale rosnące zagrożenie epidemiologiczne sprawia, że z wielu...
  • Branża drzewna apeluje o...
    Polska Izba Gospodarcza Przemysłu Drzewnego, Polski Komitet Narodowy EPAL oraz Stowarzyszenia Przemysłu Tartacznego wystąpiły do szefowej resortu rozwoju – Jadwigi Emilewicz – z apelem o udzielenie wsparcia w rozmowach z Lasami Państwowymi. Poznań, dn. 25.03.2020 r. Szanowna Pani...
  • „Wood Tech” – nowa data...
    W obliczu trudnej sytuacji oraz w trosce i odpowiedzialności za zdrowie i bezpieczeństwo wystawców, odwiedzających oraz firm współpracujących, organizator „Wood Tech 2020” podjął decyzję przeniesienia terminu targów z pierwotnej daty 13-15 maja br. na 3-5...

Inne artykuły

Aktualności
  • Handlowa impreza Grupy PSB
    Targi Grupy PSB są typowo handlową imprezą, organizowaną tylko dla dostawców oraz klientów i zamkniętą dla publiczności. Trwać będą dwa dni a rozpoczynają się dzisiaj 17 kwietnia br. W tegorocznej edycji weźmie udział około 1800 osób 230 firm kupieckich i ponad 170 dostawców...
  • V - jubileuszowy - Festiwal Wnętrz w Krakowie
    V Krakowski Festiwal Wnętrz odbędzie się już 15-16 maja w Centum Targowym Chemobudowa, ul. Klimeckiego 14. Patronat honorowy nad wydarzeniem objął Prof. Jacek Majchrowski Prezydent Miasta Krakowa. W tym roku, oprócz intrygującej przestrzeni ekspozycyjnej, którą wypełnią nowości...
  • Wnętrze ciepłe, przytulne i zdrowe.
    Najnowsze trendy w modzie lansują życie w harmonii z naturą i samym sobą. Staramy się dbać o środowisko naturalne i unikać szkodliwych dla zdrowia sztucznych tworzyw czy chemikaliów. Niewiele osób zdaje sobie jednak sprawę, jak wiele niebezpieczeństw czyha na nasze zdrowie we własnym...
  • Na salony wkracza wabi-sabi
    Wabi-sabi opiera się przede wszystkim na idei akceptowania tymczasowości oraz niedoskonałości wszystkiego, co nas otacza. Piękne jest to, co jest wiekowe, asymetryczne oraz surowe. Samo słowo wabi oznacza rustykalną prostotę oraz świeżość, z kolei sabi – piękno starego...
  • Królowa pralek
    Technologiczny majstersztyk - to określenie idealnie pasuje do pralki Gorenje WA 65205 Premium Touch. Słoweński producent zadbał o to, żeby pralka WA 65205 wyposażona była w unikalne funkcje, w tym wirówkę osiągającą 2000 obrotów na minutę i elektrycznie wysuwany pojemnik na...
Nowości produktowe
  • Dyson - Wentylatory Air Multiplier™
    Tradycyjne wentylatory elektryczne działają w oparciu o mechanizm wiatraka, którego łopatki dosłownie przecinają powietrze. To sprawia, że emitowany strumień powietrza jest nierównomierny i daje efekt odczuwalnych, nieprzyjemnych podmuchów. Wentylatory firmy Dyson nie posiadają łopatek...
  • E-Technologia - Rzeźba Świetlna
    Ten rewolucyjny system światłowodowy z technologią mikro-okienek, gdzie zmieniające się kolory błyskają iskierkami światła na całej długości światłowodu, jest bardzo dekoracyjnym elementem w dziedzinie oświetlenia żyrandolowego. Dzięki zastosowaniu kryształków na zakończeniach...
  • Italvelluti - PEPE
    PEPE pozbawiona jest jednak charakterystycznych dla tkanin welurowych mocnych cieniowań i świetlistych refleksów ( często uważanych za wadę welurów), jest matowa. Ten miękki, delikatny i przyjazny w dotyku materiał, swe najlepsze cechy zawdzięcza specjalnym włóknom, które podkreślają...
  • SEALY - Hybrid Style
    Tym co odmieni polskie sypialnie i ustanowi nowy standard komfortu jest absolutna nowość, technologia jakiej jeszcze nie było. Szanowni Państwo, oto materac SEALY HYBRID STYLE. Produkt ten, jak wskazuje nazwa jest hybrydą. Łączy on tradycyjnie używane sprężyny z nowoczesną pianką...
  • Duravit - XViu
    Ostre kontrasty są kreowane przez łączenie powierzchni ceramicznych, szkła i metalu z matowymi lakierami lub wysokiej jakości drewnem. Nowy asortyment obejmuje całą łazienkę: strefę mycia, kąpielową i toaletową. Powtarzające się elementy projektu i oryginalne detale nadają...

Artykuły podobne

  • Jak zarobić na biznesie hotelarskim?
    Czy warto inwestować w biznes noclegowy? W jakiego typu obiekty inwestować swoje pieniądze? Czy lepiej działać pod własną marką, czy pod szyldem znanej sieci hotelowej?
  • Wydarzenie dla branży hotelarskiej, czyli Targi WorldHotel 2011
    Tegoroczna IV edycja Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel 2011 odbędzie się w dniach 5-7 października.
  • Udana edycja targów WorldHotel 2010
    Ponad 3,1 tys. osób odwiedziło III Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel 2010, które odbyły się w dniach 29 września – 1 października w centrum MT Polska w...
-
Wszystkie nowości w Twojej poczcie. Chcesz wiedzieć wszystko o aktualnych nowościach, promocjach - zapisz się do bezpłatnego newslettera.
Współpraca targowa:
Dołącz do nas!
Polub nas, a otrzymasz codzienną dawkę inspirujących aranżacji,
ciekawych artykułów i korzystnych promocji wprost na swoją tablicę!